Zorg op maat

U krijgt de zorg die bij u past.

Als u of één van uw naasten wordt getroffen door een vorm van dementie, verandert het dagelijks leven geleidelijk aan. Communiceren met de mensen om u heen wordt moeilijker, u vergeet dingen en de handelingen die u dagelijks doet en die altijd zo vanzelfsprekend waren worden lastiger om uit te voeren. Als u of uw partner de diagnose dementie heeft gekregen, kan ik u hierin ondersteunen met mijn zorg dienst; begeleiding dementie thuis.

Thuiszorg bij dementie

Het grote voordeel van het begeleiden dementie thuis is dat u in uw vertrouwde omgeving begeleiding en zorg ontvangt. De praktijk wijst uit dat het belangrijk is om iemand met een vorm van dementie in zijn of haar vertrouwde omgeving te laten verblijven. Plotse veranderingen van de dagelijkse omgeving kan de symptomen en klachten bij dementie alleen maar verergeren. Daarom kom ik, Joke Fioole, gewoon bij u thuis om u te begeleiden en zorg te bieden.

Werkwijze bij begeleiding dementie thuis

Als u een afspraak maakt voor een intake gesprek plannen we die in op een dagdeel waar u zich het prettigst bij voelt. Samen met u en uw naasten bespreken we rustig aan de keukentafel waar de zorgbehoeften liggen en bij welke dagelijkse bezigheden u ondersteuning nodig heeft. Ik begeleid u naar gelang de behoefte. Helpen aankleden, een was draaien of samen een wandeling maken die u misschien alleen niet meer kunt afleggen.

Daarnaast bied ik u de helpende hand bij het bereiden van een gezonde maaltijd. Samen met u maak ik uw wensen waar met behoud van uw eigen regie.
Ik kan u ondersteunen met zorg en begeleiding op maat, bij u thuis.

Intensieve thuiszorg bij dementie

Als u intensievere zorg nodig heeft dan sta ik ook voor u klaar en kan ik u helpen met de communicatie met andere diensten waar u gebruik van maakt en bijvoorbeeld gesprekken met mantelzorgers of de communicatie met andere hulpverleners. Op deze wijze treed ik op als uw Casemanager Dementie waarbij ik uw belangen behartig naar andere personen en of diensten.

Heeft u begeleiding nodig bij dementie of heeft u een andere vraag?

Bel of stuur een berichtje via WhatsApp en ik zal z.s.m. contact met u opnemen.

Contact opnemen
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie